25. veljača. 2019.

Objavljen program konferencije ”Merging the Split: converting Spaces into Places”

[HR/ENG] Objavljujemo preliminarni program konferencije o integriranom urbanom razvoju i placemakingu koja će se održati u Splitu 25. i 26. travnja! Konferencija će biti mjesto razmjene znanja i iskustva o održivom razvoju gradova te uključivanju javnosti u stvaranju javnih urbanih prostora. / We are announcing the preliminary program of the conference on integrated urban development and placemaking, that will be held in the City of Split (Croatia) on April 25 and 26! The conference will be an exciting opportunity to exchange knowledge and experience on sustainable city development and inclusion of the public in the creation of public urban spaces.

[HR]

Program konferencije (na engleskom jeziku) i dodatne informacije, možete preuzeti ovdje. Trenutno je potvrđeno 60 predavača i suradnika iz 12 europskih država koji će sudjelovati u 10 tematskih sesija, 6 radionica i 2 plenarne rasprave.

Teme koje će se obraditi na konferenciji obuhvaćaju: održivi i integrirani urbani razvoj, izazovi turistifikacije gradova, transformacija urbanih područja i kulturne baštine, urbana mobilnost, oživljavanje središta malih i srednjih gradova, participativno budžetiranje, energetska učinkovitost i urbana područja te javni prostori za djecu i mlade! Uz brojne primjere dobre prakse, konferencija će biti posebno zanimljiva lokalnim dužnosnicima i službenicima koji rade na poslovima prostornog uređenja i planiranja, društvenih djelatnosti, razvojnih i EU projekata, te urbanistima i arhitektima.

Prijave za konferenciju otvaraju se kroz par dana, uz napomenu da članovi Udruge gradova imaju 50% popusta na cijenu kotizacije. Sve zainteresirane za sudjelovanje pozivamo da na vrijeme rezerviraju smještaj u Splitu te potvrde svoje sudjelovanje na konferenciji.

Radujemo se vašem dolasku!

[ENG]

The conference program and additional information can be downloaded here. At the moment, there are 50 confirmed speakers from 12 European countries participating in 10 thematic sessions, 6 workshops and 2 plenary sessions.

The conference topics include: sustainable and integrated urban development, the challenges of touristification,  transformation of urban areas and cultural heritage, urban mobility, revival of small and medium-sized towns, participatory budgeting, energy efficiency and urban areas, and public spaces for children and youth! The conference will be particularly interesting for local officials and public servants working on spatial planning, social affairs, city development and EU projects, as well as urban planners and architects.

The applications for the conference will be open in few days. All interested in joining us in Split are invited to book accommodation in advance and confirm their participation on time.

We are looking forward to your arrival!

Partneri konferencije / Partners of the conference: