08. kolovoz. 2017.

Nacionalna konferencija savjeta mladih – save the date!

U organizaciji Udruge gradova u RH i Savjeta mladih Grada Samobora, od 1. do 3. prosinca ove godine u Samoboru će se održati Nacionalna konferencija savjeta mladih. Kao i ona prošle godine u Karlovcu, Konferencija za cilj ima jačanje uloge savjeta mladih u procesima donošenja odluka i kreiranju lokalnih politika te izgradnju kapaciteta samih članova savjeta mladih.

U tri dana trajanja konferencije stručnjaci iz područja rada s mladima doprinijet će kvaliteti programa i rasprava na Konferenciji. Ipak, najveći fokus bit će na samim članovima savjeta mladih koji će zajedničkim radom na temelju primjera dobre prakse iznjedriti konkretne rezultate Konferencije koji mogu biti korisni za njihov svakodnevni rad.

Ideja je da Konferencija bude središnji godišnji susret za sve savjete mladih u Hrvatskoj, a zbog održivosti cijele priče jedinice lokalne i regionalne samouprave će pokriti troškove smještaja s doručkom i putovanja za predstavnike svojih savjeta mladih dok će organizatori pokriti troškove preostalih obroka, predavača i cjelokupne organizacije.

Informacije o smještaju sudionika i svemu ostalom potrebnom za sudjelovanje na Konferenciji ćemo objaviti uskoro.

Za sada vas pozivamo da prvi vikend u prosincu ove godine sačuvate za Nacionalnu konferenciju savjeta mladih u Samoboru.

Veselimo se ponovnom susretu!