26. studeni. 2019.

Nacionalna konferencija savjeta mladih u listopadu 2020. u Dubrovniku!

U organizaciji Udruge gradova u RH, Grada Dubrovnika i Savjeta mladih Grada Dubrovnika održat će se 5. po redu Nacionalna konferencija savjeta mladih! Konferencija će se održati u Dubrovniku, od 2. do 4. listopada sljedeće godine, a riječ je o središnjem godišnjem susretu za sve savjete mladih u Hrvatskoj. Za ovu Konferenciju promijenit će se profil sudionika pa će, uz članove savjeta mladih, sudjelovati i donositelji odluka.

Uvjet za sudjelovanje na Konferenciji bit će zajednička prijava mlade osobe i predstavnika lokalne i regionalne vlasti. Predstavnici lokalnih i regionalnih vlasti mogu biti predstavnici izvršne vlasti, predstavničke vlasti te lokalne (regionalne) uprave koji izravno utječu/mogu utjecati na uključivanje mladih u procese donošenja odluka (gradonačelnici, zamjenici gradonačelnika, vijećnici, pročelnici, službenici…).

Prijave će biti otvorene tijekom sljedeće godine, a bit će ograničene na maksimalno dvije mlade osobe i jednog donositelja odluka (prihvatljivo je i 1:1). Iako prijave još nisu otvorene, pozivamo vas da krenete s rezervacijom smještaja (ako je to moguće) kako bi osigurali kvalitetniji i povoljniji smještaj.

Podsjećamo, sudionici pokrivaju troškove smještaja i puta, dok organizatori pokrivaju sve ostale troškove tijekom Konferencije.

Konferencija za cilj ima jačanje uloge savjeta mladih u procesima donošenja odluka i kreiranju lokalnih politika te izgradnju kapaciteta samih članova savjeta mladih. U tri dana trajanja konferencije stručnjaci iz područja rada s mladima doprinijet će kvaliteti programa i rasprava na Konferenciji. Ipak, najveći fokus bit će na samim članovima savjeta mladih koji će zajedničkim radom na temelju primjera dobre prakse iznjedriti konkretne rezultate Konferencije koji mogu biti korisni za njihov svakodnevni rad.

Veselimo se ponovnom susretu!