19. rujan. 2018.

Nastavljamo s Obukom savjeta mladih – iskažite interes!

Udruga gradova u RH, u suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, provodi Obuku članova savjeta mladih koja je namijenjena županijskim, gradskim i općinskim savjetima mladih, ali i predstavnicima izvršne i predstavničke vlasti, upravnim tijelima, službama, udrugama mladih i za mlade te zainteresiranoj javnosti općenito.

Program Obuke sastoji se tri modula – Sustav lokalne i područne samouprave, Zakon o savjetima mladih te Odnosi izvršnih čelnika, predstavničkih tijela i savjeta mladih.

Pri izradi programa obuke nismo se rukovodili isključivo teorijom i zakonskim odredbama već smo željeli osigurati trajnu platformu za razmjenu iskustava i dobrih praksi koje mladi iz savjeta mladih, i brojnih organizacija koje rade s mladima, mogu razmijeniti i podijeliti sa svojim kolegama.

Interes za održavanjem Obuke u vašem gradu možete izraziti na info@udruga-gradova.hr.

Do sada, provedeno je 40 obuka sudjelovalo je 712 sudionika koji su predstavljali ukupno 128 savjeta mladih!

Od ove godine kvalitetu obuke prepoznalo je i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, koje je direktno nadležno za savjete mladih, te s Udrugom gradova potpisalo sporazum o suradnji na polju obuka.

U sklopu provođenja navedenih aktivnosti uviđena je potreba i za kreiranjem drafta svih potrebnih dokumenata za osnivanje savjeta mladih u jedinici lokalne ili regionalne samouprave. Udruga gradova kreirala je paket takvih dokumenata te iste možete pronaći na http://www.udruga-gradova.hr/paket-dokumenata-osnivanje-savjeta-mladih/.