Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

07. siječanj. 2019.

Natječaj za Lokalni program APR-a – LAPR u Čakovcu

Akademija za politički razvoj (APR) u suradnji s Udrugom gradova i Međimurskom županijom poziva zainteresirane kandidatkinje i kandidate da se prijave za sudjelovanje u LAPR edukativnom programu poticanja razvoja i umrežavanja dionika u lokalnim sredinama.

Program će se održavati u Čakovcu u siječnju i veljači 2019., a bit će namijenjen lokalnim akterima uprave, medija, civilnoga društva i poduzetništva iz Međimurske županije i gradova u Zagorju.

OSNOVNE INFORMACIJE:
Lokalni APR u Čakovcu dio je projekta „LAPR – Lokalni programi APR-a“ i namijenjen je osnaživanju lokalnih dionika na području aktivnog i demokratskog građanstva i njihovom aktivnom uključivanju u sve segmente društvenog života u lokalnoj zajednici. Prvi ciklus projekta proveden je u Splitu 2014. s polaznicima iz različitih lokalnih sredina Splitsko – dalmatinske županije, drugi u Osijeku 2015. s polaznicima iz triju slavonskih županija (Osječko – baranjska, Virovitičko – podravska i Brodsko – posavska), treći u Zaprešiću 2016. s polaznicima iz cijele Zagrebačke županije, a četvrti 2017. u Varaždinu.
Projekt se provodi uz financijsku i organizacijsku potporu Međimurske županije i Udruge gradova – partnera Akademije za politički razvoj.
LAPR okuplja do 33 polaznika koji će biti odabrani temeljem javnog poziva. 21 polaznik je iz Međimurske županije, a 12 iz gradova Hrvatskoga zagorja (Krapinsko – zagorska županija).

ODABIR I KRITERIJI:
Prilikom odabira vodit će se računa da među polaznicima budu prisutni predstavnici različitih sektora: jedinica lokalne samouprave, organizacija civilnoga društva, podmladaka stranaka, djelatnika u tijelima državne i javne uprave, medija i poduzetnika i aktivista/kinja mlađe generacije. Također će se voditi računa i o primjerenoj spolnoj zastupljenosti među polaznicima.
Glavni kriterij za odabir polaznika, pored osobnoga karijernoga puta, bit će iskazani interes za javno djelovanje u lokalnoj zajednici.
U program se mogu prijaviti kandidatkinje i kandidati zaključno do 40 godina starosti.

VRIJEME ODRŽAVANJA:
Predviđeni datumi održavanja modula su:
26. siječnja,
9. veljače, i
23. veljače 2019.

MJESTO ODRŽAVANJA:

Čakovec, Velika vijećnica, Ulica Ruđera Boškovića 2

MODULI I POHAĐANJE:
Moduli će biti sastavljeni od predavanja i panel diskusija s temama iz područja transparentnosti, decentralizacije i ustroja lokalne vlasti, ljudskih prava, gospodarskog razvoja mikro zajednica, lokalnih političkih procesa i stvaranja javnih politika u lokalnoj zajednici. Predavači i panelisti bit će priznati profesionalci i stručnjaci za navedene teme na lokalnoj razini.
Svi polaznici sudjelovat će u tri jednodnevna modula koji će se održavati subotom u Čakovcu. Program je cjelodnevni i traje od 10.00 do 18.00 te uključuje dva obroka – ručak i večeru.
Napominjemo da su polaznici obavezni sudjelovati u sva tri modula.

TROŠKOVI:
Organizatori snose sve troškove sudjelovanja polaznika u modulima, izuzev prijevoza.

PRIJAVA:
Za sudjelovanje u programu, potrebno je ispuniti prijavni obrazac koji možete preuzeti u dokumentu na kraju ovoga teksta! Prijavnica se dostavlja isključivoelektronskim putem na e-mail adresu: prijave@apr (u predmet elektroničke pošte upisati LAPR /Ime i prezime)

ROKOVI:
Krajnji rok za prijavu je 15. siječnja 2019. u ponoć.
Najkasnije do 18. siječnja svi kandidati će biti obaviješteni o rezultatima natječaja, dok će konačni rezultati odabira biti objavljeni na web, Facebook i LinkedIn stranici APR-a.

OSTALO:
Po završetku programa uspješnim polaznicima biti će uručene diplome te će imati mogućnost sudjelovanja na drugim događajima APR-a.
Prijava na ovaj natječaj ne umanjuje mogućnost sudjelovanja u ostalim programima APR-a.

PROGRAM – LAPR Čakovec

 

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija