05. prosinac. 2017.

Nova online obuka Europskog odbora regija

Besplatna online obuka (tzv. MOOC) u organizaciji Europskog odbora regija (CoR) počinje 15. siječnja 2018. godine. Tema obuke je “Kako iskoristiti sredstva EU za regije i gradove” te će pružiti relevantne informacije o sadašnjim i budućim politikama i programima EU-a, kao i praktične alate te primjere dostupnih mogućnosti za financiranje na regionalnoj i lokalnoj razini.

Obuka će biti dostupna na platformi Iversity, online platformi za učenje te će sadržavati videozapise, podatke, infografike i web-streaming uživo rasprave s pitanjima i odgovorima sudionika tečaja. Tijekom prvih šest tjedana obuke (od 15. siječnja do 23. veljače 2018.)  sudinici će se usredotočiti na jednu specifičnu temu tjedno i ocijenit će svoj napredak učenja putem zadataka i tjednog kviza. Prosječno vrijeme učenja bit će oko 1,5 sati tjedno. Radni materijal koji će se koristiti u učenju, ostat će na mreži jednu godinu, tako da nakon prvih šest tjedana polaznici mogu koristiti materijale vlastitim tempom.

Tečaj je stvoren u suradnji s nekoliko glavnih uprava Europske komisije – Regionalna i urbana politika; Proračun; Zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje; Poljoprivreda i ruralni razvoj; Eurostat – kao i Europska investicijska banka, Interreg Europe i URBACT. Tečaj je besplatan, otvoren za sve zainteresirane za EU i regionalne i lokalne poslove, te je dostupan su na svim uređajima.

Za koga je namijenjena ova obuka?

Ovaj tečaj je otvoren za sve zainteresirane za EU, regionalne i lokalne poslove, posebno za službenike regionalnih i lokalnih samouprava uključenih u poslove EU-a. Također cilja učenike, nastavnike, lokalne novinare i građane općenito.

Što trebate znati?

Preporučena razina: osnovno znanje o Europskoj uniji te dobro poznavanje engleskog, njemačkog ili francuskog jezika.

Što ću naučiti?

U ovom tečaju saznat ćete kako institucije EU funkcioniraju i rade zajedno, kako se priprema proračun EU i kako to utječe na politike i aktivnosti na regionalnoj i lokalnoj razini. Prezentirat će se i nadolazeći programi i politike EU-a, kao i statistike, praktični primjeri i priče o uspjehu konkretnih projekata financiranih od strane Europske unije diljem kontinenta.

Registrirajte se za sudjelovanje: https://cor.iversity.org/

Program obuke

Poglavlje 1: Regions and cities in the EU (15-19 January 2018)

Rasprava uživo: Friday 19 January, 2018 – tbc