08. travanj. 2013.

O programu INPULS

Općenito o programu inpuls

Udruga gradova prepoznala je da u praktičnom životu lokalne samouprave postoje brojni primjeri iznimno kvalitetnog i inovativnog poslovanja (najbolje prakse) koji nisu dovoljno istaknuti u široj javnosti niti sustavno dokumentirani, obrađivani i prezentirani. Upravo zbog izostanka promocije takvih primjera, lokalne zajednice ne prepoznaju u dovoljnoj mjeri kvalitetu takvog poslovanja, a zbog izostanka stalne dostupnosti dokumentirane prakse otežano je širenje kvalitetnog i inovativnog poslovanja, bilo neposrednom primjenom takve prakse u drugim jedinicama lokalne samouprave ili uvrštavanjem iste u obrazovne i/ili promotivne programe Udruge gradova i drugih subjekata na tržištu.

Ovaj program se nastavlja na projekt najbolje prakse kojeg je 2003/2004 godine provodio Savez gradova i općina RH na inicijativu Vijeća Europe.

Ovim programom sustavno će se prikupljati, objavljivati, ocjenjivati i nagrađivati najbolja praksa u lokalnoj samoupravi.

Cilj programa

Program najbolje prakse u lokalnoj samoupravi pokreće se s ciljem:

• Pronalaženja i isticanja najbolje prakse u lokalnoj samoupravi
  • Povećanja vidljivosti i dokumentiranosti najbolje prakse
  • Poticanja primjene najbolje prakse u drugim jedinicama lokalne samouprave
  • Širenja najboljih primjera kroz obrazovne programe, seminare, radionice, itd.
  • Stalne promocije inovativne lokalne samouprave u javnosti

Primjedbe, prijedloge i sugestije u vezi programa možete dostaviti na najbolja.praksa@udruga-gradova.hr