31. siječanj. 2019.

Objavljeno sedmo izdanje NALAS-ovog Izvješća o fiskalnoj decentralizaciji

Objavljeno je sedmo izdanje NALAS-ovog Izvještaja o fiskalnoj decentralizaciji, koje je rezultat kontinuiranog rada NALAS-ove radne skupine za fiskalnu decentralizaciju, a izrađuje se s ciljem pružanja relevantnih i komparativnih podataka donositeljima odluka i analitičarima o lokalnim financijama i fiskalnim odnosima unutar zemalja jugoistočne Europe.

Izvješće je strukturirano u četiri dijela. Prvi pregledava podatke korištene u izvješću i raspravlja o nekim osnovnim metodološkim pitanjima. Drugi dio daje pregled strukture i funkcija lokalnih vlasti u regiji. Treći dio razmatra odabrane pokazatelje makroekonomskih pokazatelja i fiskalne decentralizacije. Četvrti se usredotočuje na razvoj financija među razinama vlasti u svakoj zemlji članici NALAS-a.

Cijelo izvješće možete vidjeti OVDJE.