24. studeni. 2017.

Održan 9. Susret gradonačelnika i poduzetnika

U Vodicama je od 22.-24. studenog 2017. godine održan 9. godišnji Susret gradonačelnika i poduzetnika u suorganizaciji tjednika Lider i Udruge gradova na koji se odazvalo preko 350 sudionika iz gospodarstva i javnog sektora te pet ministara.

Na 9. Susretu gradonačelnika i poduzetnika održane su dvije prezentacije najboljih lokalnih praksi, tri ključne panel rasprave usmjerene na budućnost i brojna kvalitetna rješenja privatnog sektora koja su primjenjena u hrvatskim lokalnim jedinicama. Više detalja pogledajte u objavama tjednika Lider na poveznicama u tekstu ovog članka.

Dobrodošlica na Susret

Otvaranje Susreta

Od najboljih praksi Marko Lugović, pročelnik iz Grad Vodica predstavio je projekt “Uređenje obalnog pojasa Vodice – Srima – Prvić”, a Renato Krulčić, gradonačelnik Pazina predstavio je projekt participativnog planiranja Pazi(n) proračun koji je dobio međunarodno priznanje Urbact III programa.

Najbolje prakse

U programu Susreta i panel raspravama sudjelovali su ministri Goran Marić, Tomislav Ćorić, Gabrijela Žalac, Lovro Kušćević i Zdravko Marić.

Panel o razvoju turističkih destinacija i razvoju lokalne zajednice

Upravljanje državnom imovinom

Gospodarenje otpadom

Sudionici panela o budućnosti gospodarenja otpadom: Tin Bašić, Liderpress; Igor Cerinski, Hrvatski telekom; Mirka Jozić, Grad Zagreb; Anamarija Matak, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike; Aleksandra Čilić, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost; Ivana Marković, Grad Supetar; Zvonimir Novosel, Grad Jastrebarsko