03. studeni. 2014.

Održana prva radionica u okviru projekta ”Aktivnim građanstvom prema razvoju i boljoj kvaliteti života u lokalnim zajednicama Južne Hrvatske”

U Omišu je, 22. i 23. listopada 2014., održan 1. modul edukacijske radionice “Sudionička demokracija – partnerstvo građana/ki i lokalne vlasti kao pokretač razvoja lokalnih zajednica” u organizaciji Cenzure Plus i partnerskih organizacija.

Fokus radionice bio je stavljen na postojeći zakonski okvir koji uređuje građansku participaciju te uspješne primjere građanskog sudjelovanja. Pored toga predstavljeni su alati građanskog sudjelovanja i zagovarački modeli (javne rasprave, debate, „planske stanice“, deliberacija…), modaliteti suradnje udruga i jedinica lokalne samouprave, oblikovanje javnih politika na lokalnoj razini te mogućnosti suradnje i financiranja organizacija civilnog društva i jedinica lokalne samouprave u novoj financijskoj perspektivi 2014.-2020.

U okviru radionice pojedine temate izložili su predstavnici projektnih partnera i suradničkih institucija: Društveno inovativni labaratorij; Ured za udruge Vlade RH; Udruga općina u RH; Udruga gradova u RH; Ured povjerenice za informiranje i Povjerenstvo za odlučivanje sukoba interesa.

Radionica 1