15. svibanj. 2018.

Općina Kukes (ALB) traži partnera iz Hrvatske za prijavu na program ADRION

Općina Kukes (Albania), zajedno s drugim partnerskim organizacijama, priprema projektni prijedlog za program “Interreg V-B Adriatic-Ionian” (ADRION) te povodom toga traži partnera iz Hrvatske.

Općina Kukes surađuje s CETMA – Europskim istraživačkim centrom za dizajn tehnologije i materijala, u ime vodećeg partnera, Općine Nardò, na projektnom prijedlogu pod nazivom “EMOtional technologies for the cultural heritage valorization within cross-border Undergrounds” – “EMO.Undergrounds”. Projektni prijedlog podnosi se u sklopu tekućeg Poziva u sklopu programa “Interreg VB Adriatic-Ionian” (ADRION). Ažurirani koncept projektnog prijedloga možete pronaći OVDJE.

Projekt ima za cilj razviti europsku mrežu teritorijalne suradnje koju čine Jadransko-jonske organizacije za valorizaciju i bolju realizaciju uključenih kulturnih dobara (dvorci s podzemljem), korištenjem naprednih informacijskih i komunikacijskih tehnologija (ICT) – novih medija i Emocionalnih tehnologija – i inovativnih marketinških alata.

Plan je uključiti najmanje 4 partnera iz 4 različite države partnera ERDF-a (Italija, Hrvatska, Grčka i Slovenija) i najmanje 2 partnera iz 2 različite države partnera IPA-e (Albanija, Crna Gora, Srbija i Bosna i Hercegovina). Temeljem toga prijavitelji traže jednog partnera iz Hrvatske.

Odgovarajući partner jedinica lokalne samouprave s dvorcem na svom području ili druga nacionalna, regionalna ili lokalna vlast s kompetencijama na području kulturnih dobara poput dvoraca.

Ako ste zainteresirani ili imate dodatnih pitanja, možete se javiti na florjanacaushi@gmail.comida.carolla@cetma.it.