12. ožujak. 2018.

Otpad, biorazgradivi i (s)miješani

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike podsjeća gradove na obavezu donošenja odluka o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog otpada.

Gradovi su navedene odluke bili dužni donijeti u roku tri mjeseca od dana stupanja na snagu Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom.

Uredba Vlade stupila je na snagu 1. studenoga 2017. pa je rok za donošenje odluka bio do 1. veljače 2018. Nadamo se da ste ovu obavezu već ispunili jer nas Ministarstvo u dopisu obavještava kako kreće s inspekcijskim nadzorom provedbe Zakona o održivom gospodarenju otpadom pa tako, između ostaloga, i u odnosu na (ne)postojanje predmetnih odluka.

Dopis_MZOE_9.3.18.