Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

15. prosinac. 2017.

Otvorene prijave za 15. generaciju Godišnjeg programa APR-a

Akademija za politički razvoj (APR) poziva zainteresirane kandidatkinje i kandidate da se prijave za sudjelovanje u Godišnjem programu APR-a u 2018. godini koji je namijenjen liderima/icama i profesionalcima/kama mlađe generacije iz različitih sektora društva. Rok za prijavu je 14. siječnja.

Godišnji program APR-a je jednogodišnji edukacijski ciklus namijenjen liderima/icama i profesionalcima/kama mlađe generacije iz različitih sektora društva: političkih stranaka, poslovnog sektora, javne uprave, civilnog društva, akademske zajednice i medija. Temeljni cilj programa je demokratski razvoj i dijalog uspješnih i aktivnih mladih ljudi iz različitih područja društva.

U proteklih 14 godina provedbe ovaj program je uspješno završilo više od 400 polaznica i polaznika koji danas zauzimaju istaknuta mjesta u politici, javnoj upravi, civilnom društvu, medijima, poslovnom sektoru i akademskoj zajednici. Godišnji program APR-a se ostvaruje uz podršku Vijeća Europe, a Akademija za politički razvoj je jedna od 21 članice Udruženja škola za političke studije Vijeća Europe.

Godišnji program APR-a sastoji se od četiri seminara: dva godišnja seminara, Godišnje konferencije koja okuplja i alumnije programa i Svjetskog foruma za demokraciju Vijeća Europe koji okuplja polaznike/ce iz preostalih škola ove organizacije te druge zainteresirane sudionike/ce. Godišnji seminari i konferencija su trodnevni događaji (petak – nedjelja) i održavaju se u različitim dijelovima Hrvatske. Program se sastoji od predavanja, panel diskusija i radionica. Seminari se održavaju prema pravilima Chatham House što omogućuje otvorenu raspravu s predavačima/icama i među polaznicima/ama. Teme seminara obrađuju stanje suvremene demokracije, političke ideologije, društvene rascjepe, političku i izbornu participaciju, stvaranje javnih politika, medije, odnose s javnošću, političku komunikaciju itd.

U program će se odabrati između 25 i 30 sudionica i sudionika temeljem javnog natječaja, a prema kriterijima profesionalne uspješnosti, društvene angažiranosti, sektorske i vrijednosne raznolikosti, te spolne i regionalne zastupljenosti. Godišnji seminari bit će održani tijekom ožujka i svibnja, Godišnja konferencija u listopadu, a Svjetski forum za demokraciju u studenome 2018.

U program se mogu prijaviti hrvatske državljanke i državljani, te kandidatkinje i kandidati s boravištem na teritoriju Republike Hrvatske do zaključno 35 godina starosti (tj. prije navršenih 36 godina) u trenutku prijave, uz uvjet dobrog poznavanja engleskog jezika.

Prilikom selekcije posebno će se paziti na uravnotežen i raznolik sastav polaznika/ca.

Prijava za sudjelovanje u programu sastoji se od prijavnog obrasca te životopisa koje treba poslati isključivo na e-mail adresu: prijave@apr.hr

Krajnji rok za prijave je 14. siječanj 2018. u ponoć. Kandidatkinje i kandidati koji uđu u uži izbor bit će početkom veljače pozvani na intervju. Uspješne kandidatkinje i kandidati će o rezultatima selekcije biti obaviješteni najkasnije do 20. veljače 2018.

Više informacija pročitajte OVDJE.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija