26. listopad. 2017.

Otvorene registracije za Nacionalnu konferenciju savjeta mladih

U organizaciji Savjeta mladih Grada Samobora i Udruge gradova u RH u Samoboru će se od 1. do 3. prosinca ove godine održati Nacionalna konferencija savjeta mladih. Konferencija, po uzoru na onu koja se nekoliko godina za redom održavala u Zagrebu, za cilj ima jačanje uloge savjeta mladih u procesima donošenja odluka i kreiranju lokalnih politika te izgradnju kapaciteta samih članova savjeta mladih.

U tri dana trajanja konferencije stručnjaci iz svih područja doprinijet će kvaliteti programa i rasprava. Ipak, najveći fokus bit će na samim članovima savjeta mladih koji će zajedničkim radom na temelju primjera dobre prakse iznjedriti konkretne rezultate Konferencije koji mogu biti korisni za njihov svakodnevni rad.

Konferencija je središnji godišnji susret za sve savjete mladih u Hrvatskoj, a zbog održivosti cijele priče jedinice lokalne i regionalne samouprave će pokriti troškove smještaja s doručkom i putovanja za predstavnike svojih savjeta mladih dok će organizatori pokriti troškove preostalih obroka, predavača i cjelokupne organizacije. Kotizacije za sudjelovanje nema.

Smještaj za sudionike nije organiziran od strane organizatora već ga dogovaraju sudionici sami, direktno u hotelu po želji. Zbog logistike i lakše organizacije, sugeriramo da to budu Hotel Livadić*** i Hotel Lavica***.

Podsjećamo da prema Zakonu o savjetima mladih, članovi savjeta mladih imaju pravo na pokrivanje troškova uz rad savjeta mladih, odnosno da su, u ovom konkretnom slučaju, jedinice lokalne i regionalne samouprave dužne pokriti troškove puta i smještaja na konferencije za članove (i/ili zamjenike članova) svojeg savjeta mladih.

Prijave će biti otvorene do 15. studenog, preko sljedeće poveznice http://bit.ly/NKSM_registracija.

U prvom krugu prijava svaki savjet mladih može prijaviti dva člana ili zamjenika člana. U slučaju da nakon prvog kruga ostane slobodnih mjesta, otvorit će se i drugi krug.

Ujedno vas pozivamo da nam pošaljete i kratak opis dobre prakse koju je vaš savjet proveo kako bi istu mogli predstaviti na Konferenciji.

Ako vam je potreban službeni poziv na konferenciju za potrebe organizacije putovanja, možete ga zatražiti na mario@udruga-gradova.hr. Na istu adresu možete uputiti i sva eventualna dodatna pitanja.

Nacrt programa možete pronaći ovdje.