20. rujan. 2019.

Panorama 2019 – Pročelnička radionica – posljednji poziv

Ovogodišnje 10. savjetovanje donosi zanimljiva predavanja o trendovima iz svijeta upravljanja i pruža priliku za razmjenu iskustava i znanja s kolegama i stručnjacima. Održava se 26. rujna 2019. godine u zagrebačkom hotelu Panorama.

Namijenjeno čelnicima, pročelnicima i voditeljima odsjeka u JLP(R)S. Učinkovitost organizacije dobrim dijelom počiva na saznanjima o relevantnim i aktualnim informacijama. Zato je važno uvijek biti na njihovom izvoru, pravovremeno saznati i isto tako reagirati kako bi za svoju jedinicu osigurali kontinuiran napredak. Ovogodišnje savjetovanje donosi zanimljiva predavanja o trendovima iz svijeta upravljanja i pruža priliku za razmjenu iskustava i znanja s kolegama i stručnjacima. Neke od glavnih tema:

• Što mijenja nova Uredba o fiskalnoj odgovornosti?
  • Noćna mora pročelnika – rješenja bez potpisa – digitalni oblik rješenja u skladu s OPZ-om
  • Novosti u postupku ovrhe i kako postupiti ako dobijete prijedlog za ovrhu na plaći vašeg službenika ili radnika
  • Nova uloga FINA-e u ovršnom postupku i novi troškovi
  • Povjeravanje poslova naplate lokalnih poreza i dostava podataka – pripadaju li podaci Poreznoj upravi ili jedinici lokalne samouprave?
  • Nove ovlasti i prekršajne sankcije Državnog ureda za reviziju
  • Obveza vođenja odvojenog računovodstva za komunalce prema Zakonu o komunalnom gospodarstvu
  • Što predstavlja komunalnu infrastrukturu i kako je evidentirati u skladu sa Zakonom o komunalnom gospodarstvu?
  • Upis komunalne infrastrukture u zemljišne knjige
  • Prekršajni postupak u nadležnosti komunalnih (i poljoprivrednih) redara
  • Zajednička ili odvojena dostava rješenja za komunalnu i naknadu za uređenje voda?
  • Povrede obveza iz radnog odnosa
  • Što nam je donijela obveza primjene eRačuna od 1. srpnja 2019.?
  • Digitalizacija gradske uprave – Otvorenost prema građanima / iProračun / Gradski portal
  • Nova Uredba o uredskom poslovanju – uvod u istinsku digitalnu transformaciju
  • Nova Uredba o ocjeni investicijskih projekata
  • Godinu dana primjene GDPR-a – jeste li usklađeni?

Više informacija i prijave na ovom linku.