30. studeni. 2017.

Pirej (GR), Ujbuda (HU) i Udine (IT) traže partnere za URBACT-ove mreže za transfer

U sklopu aktualnog URBACT-ovog poziva za transferne mreže, nagrađeni gradovi dobrih praksi imaju priliku aplicirati na taj poziv, u suradnji s još dva grada iz drugih zemalja. Tri takva grada su i Pirej iz Grčke, Ujbuda (Budimpešta) iz Mađarske te Udine iz Italije.

Pirej je nositelj dobre prakse pod nazivom “Plavi rast“, odnosno “Promocija poduzetništva i inovacija u pomorskom gospodarstvu“. Cilj je povezivanje tradicionalnih gospodarskih aktivnosti u pomorskom gospodarstvu s inovativnim poslovnim idejama.

Praksa Ujbude odnosi se na poticanje rasprave među lokalnim stanovništvom s ciljem skretanja pažnje na zgrade, njihovu arhitekturnu vrijednost i povijest. Naziv prakse je “Vikend otvorenih vrata“.

Partnere traži i talijanski Grad Udine, nositelj prakse “Razigrana paradigma“. Praksa pokriva teme kao što su aktivno starenje stanovništva, klimatske promjene i energetska učinkovitost. Politički elementi odozgo nisu dovoljni, tako da Udine provodi paradigmu koja potiče sudjelovanje i igranje za pokretanje odgovornih promjena.

Više o praksama i načinu uključivanja saznajte na http://urbact.eu/pirej-gr-ujbuda-hu-i-udine-it-tra%C5%BEe-partnere-za-urbact-ove-mre%C5%BEe-za-transfer