12. siječanj. 2018.

Poziv na konferenciju “Europa za građane/ke”

Kontakt točka programa Europa za građane, Ured za udruge, poziva sve zainteresirane na konferenciju Europa za građane/ke, u četvrtak 25. siječnja 2018. godine, u Zagrebu, u kongresnom centru Forum.

Svrha događaja jest informirati širu javnost o mogućnostima financiranja projekata u sklopu ovog programa te predstaviti primjere dobre prakse iz Hrvatske i susjednih zemalja. Ovo će biti izvrsna prilika za informiranje o programu i njegova četiri objavljena natječaja: 1. Europsko sjećanje te 2. Demokratski angažman i građansko sudjelovanje koji uključuje mjere: 2.1. Bratimljenje gradova, 2.2. Umrežavanje gradova te 2.3. Projekte civilnog društva, s krajnjim rokom prijave 1. ožujka 2018. do 12 sati.

Zainteresirani mogu svoje sudjelovanje prijaviti putem prijavnice, kojoj se može pristupiti ovdje. Potvrde sudjelovanja bit će poslane najkasnije do srijede, 24. siječnja 2018. godine. Program konferencije možete preuzeti ovdje.

Tijekom konferencije svi zainteresirani će se moći prijaviti i na radionicu za razradu projektnih ideja, koja će se održati u četvrtak, 8. veljače 2018. godine, u kongresnom centru Forum, u Zagrebu. Na radionici su dobrodošle prisustvovati sve one organizacije koje će u međuvremenu pripremiti projektne prijedloge za prijavu na neki od spomenutih natječaja, a  tijekom radionice će moći dobiti stručne prijedloge za poboljšanje svojih projektnih ideja. Prednost prijave će imati sudionici konferencije, a za preostala mjesta ćemo naknadno objaviti poziv.

Program Europa za građane 2014-2020 jedan je od centraliziranih programa Europske unije s ciljem promicanja suradnje među europskim zemljama, u područjima vezanima za zajedničku europsku povijest i aktivno europsko građanstvo. Svrha Programa jest poticati promišljanje zajedničke povijesti i razvoj aktivnog europskog građanstva davanjem financijskih potpora organizacijama koje rade na osnaživanju osjećaja europskog identiteta i pripadnosti Europskoj uniji kroz umrežavanje i razmjenu znanja, iskustava, tradicija i vizija napretka. Programom se također nastoji osnaživati interkulturalni dijalog na europskoj razini povezivanjem građana i poticanjem suradnje neprofitnih organizacija i jedinica lokalne i regionalne samouprave između zemljama članicama Programa.