19. veljača. 2019.

Poziv na 6. Skupštinu mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE i okrugli stol o održivoj mobilnosti

Općina Tivat i mreža za održivu mobilnost u gradovima CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa pozivaju prometne stručnjake i sve ostale zainteresirane za temu održivog prometa i mobilnosti, da sudjeluju na 6. Skupštini mreže CIVINET i okruglom stolu o održivoj mobilnosti.

Skupština i okrugli stol održat će se 5. ožujka 2019. u Multimedijalnoj dvorani Općine Tivat (Trg magnolija 1). Prijaviti se možete najkasnije do petka 22. veljače 2019. popunjavanjem on-line obrasca.

Program rada započet će godišnjom Skupštinom mreže na kojoj će prisutni biti upoznati s radom mreže u prethodnoj godini, izjavom Političkog odbora za 2019. te programom rada Mreže u ovoj godini. Zatim slijedi okrugli stol o održivoj mobilnosti u sklopu kojeg će biti predstavljeno nekoliko primjera planova održive urbane mobilnosti, nakon čega slijedi panel rasprava “Iskustva izrade i primjene planova održive urbane mobilnosti”. Sudionici panel rasprave predstavnici su akademske zajednice i izrađivača planova: prof.dr.sc. Davor Brčić (Fakultet prometnih znanosti Zagreb), prof.dr.sc. Vuk Bogdanović (Fakultet tehničkih nauka, Novi Sad), Aljaž Plevnik (Urbanistični inštitut Republike Slovenije, Ljubljana), Slađana Lazarević (UNDP Crne Gore, Podgorica) i Nataša Mirić (Dubrovačka razvojna agencija, Dubrovnik).

Dodatno će u paralelnim sesijama biti prezentirane projektne aktivnosti članova iz područja održive mobilnosti. Za kraj bogatog i sadržajnog programa organiziran je zajednički ručak i obilazak Tivta.

Također, poseban poziv upućen je jedinicama lokalne samouprave da sudjeluju na sastanku Političkog odbora, tijela koje se sastoji od političkog predstavnika svake jedinice lokalne samouprave koja je član Mreže – člana predstavničkog tijela ili druge, po njima ovlaštene osobe.

Uzimajući u obzir koliko je važno čuti glas svake jedinice poziv je upućen gradonačelnicima, zamjenicima gradonačelnika, gradskim vijećnicima odnosno vodećim osobama u gradovima i općinama.

Sastanak Odbora prethodit će Skupštini, te će se održati 4. ožujka 2019. u popodnevnim satima. O točnom mjestu i vremenu održavanja sastanka bit ćete pravovremeno obaviješteni. Sudjelovanje na sastanku potvrdite najkasnije do petka 22. veljače 2019. popunjavanjem on-line obrasca ili direktnom prijavom na e-mail adresu: civinet@odraz.hr.