08. travanj. 2019.

Poziv na radionicu “Međunarodni projekti za povezivanje lokalnih zajednica na EU razini – Program Europa za građane 2014-2020”

Najavljujemo dvije edukacije u Državnoj školi za javnu upravu za koje su otvorene prijave. Teme edukacija su suradnja javne uprave i civilnog društva te radionica o programu Europa za građane 2014-2020.

1. travnja 2019.Modeli suradnje javne uprave i civilnog društva u pripremi, provedbi, praćenju i vrednovanju javnih politika (1 dan) – trenerice Milana Romić, Darija Marić

Svrha radionice je upoznavanje polaznika s međunarodnim i domaćim standardima i modelima suradnje javne uprave i civilnog društva u pripremi, provedbi, praćenju i vrednovanju javnih politika, dobiti teorijski uvod u javne politike, prikazati glavne komponente u procesu kreiranja i praćenja provedbe strateško-planskih dokumenta te komunikacijske tehnike praćenja provedbe prema javnosti, ključnim dionicima i medijima. Polaznici će osvijestiti mogućnosti i izazove suradnje s organizacijama civilnog društva na svim razinama javne uprave.

Detaljnije informacije i obrazac prijavnice možete pronaći u rasporedu programa na internetskoj stranici Škole https://www.dsju.hr/dsju/calendar/workshop/list/category/show_all/12-04-2019 , a na edukacije se prijaviti otvaranjem korisničkog profila na stranici Škole (ako ga već niste otvorili), popunjavanjem online obrasca prijavnice koju je zatim potrebno ispisati na pisaču te potpisanu i skeniranu učitati u sustav. Detaljne upute o postupku prijave možete pronaći na http://www.dsju.hr/official-documents/DSJU_upute_brosura.pdf.

16.-17. travnja 2019.Međunarodni projekti za povezivanje lokalnih zajednica na EU razini – Program Europa za građane 2014-2020 (2 dana) – trenerice Maja Tomičić, Željka Markulin

Dvodnevna interaktivna radionica koja putem stručnih predavanja, vježbi, grupnog i individualnog rada upoznaje sudionike s osnovnim PCM-om te temeljnim pojmovima, ciljevima, prioritetima, specifičnostima i načinom prijave projekata na program Unije Europa za građane.

Program je namijenjen financiranju projekata općina, gradova i županija, a koji se bave poticanjem građana/ki Europe na promišljanje zajedničkih vrijednosti poput mira, slobode, ravnopravnosti, pravednosti, solidarnosti i prakticiranje demokratske političke kulture kroz građansku participaciju, volontiranje, međukulturalni dijalog, međusektorsku suradnju, zaštitu manjina, itd. Više informacija možete pronaći ovdje.

Detaljnije informacije i obrazac prijavnice možete pronaći u rasporedu programa na internetskoj stranici Škole https://www.dsju.hr/dsju/calendar/workshop/list/category/show_all/16-04-2019 , a na edukacije se prijaviti otvaranjem korisničkog profila na stranici Škole (ako ga već niste otvorili), popunjavanjem online obrasca prijavnice koju je zatim potrebno ispisati na pisaču te potpisanu i skeniranu učitati u sustav. Detaljne upute o postupku prijave možete pronaći na http://www.dsju.hr/official-documents/DSJU_upute_brosura.pdf.