13. listopad. 2017.

Poziv na panel raspravu “Savjetovanje građana o pitanjima prometa i mobilnosti”

ODRAZ-Održivi razvoj zajednice poziva na panel raspravu kojom želi informirati i raspraviti o načinima uključivanja građana u aktivnosti i planiranje održive mobilnosti. Bit će to prilika da se sudionici upoznaju sa slovenskim izazovima uključivanja javnosti pri izradi planova održive urbane mobilnosti (SUMP), rezultatima i iskustvima projekata “Dijalog o mobilnosti u Zagrebu” i CIMULACT te premijerno pogledaju ODRAZ-ov najnoviji kratki film na temu sudjelovanja građana u planiranju mobilnosti.

Panel rasprava će se održati u prostoru HKD Napredak (Bogovićeva 1/I. kat, Zagreb) u utorak 24. listopada 2017. s početkom u 11:00 sati. Rok za prijavu je 20. listopada 2017.

11:00 – 11:15

• Uvodni pozdrav
    // Lidija Pavić-Rogošić, ODRAZ- Održivi razvoj zajednice

11:15 – 12:15

• Izazovi uključivanja javnosti u izradu planova održive urbane mobilnosti (SUMP) u Sloveniji / Izkušnje z vključevanjem javnosti v pripravo celostnih prometnih strategij v Sloveniji
    // Milena Marega, CEPP – Center za vodenje participativnih procesov, Ljubljana
  • Predstavljanje rezultata projekta “Dijalog o mobilnosti u Zagrebu”
    //  Goran Lampelj, Udruga Sindikat biciklista
  • Građani i ostali dionici sudjeluju u vizioniranju budućnosti – iskustvo projekta CIMULACT; Obzor 2020.
    //  Lidija Pavić-Rogošić, ODRAZ
  • Predstavljanje kratkog animiranog filma o sudjelovanju građana u planiranju mobilnosti

12: 15 – 13:00

• Razgovor / Pitanja i odgovori / Moderatorica: Lidija Pavić-Rogošić

• Neformalno druženje uz ručak

PRIJAVA
Potvrdu dolaska pošaljite najkasnije do petka 20. listopada 2017. putem on-line obrasca na sljedećoj poveznici: https://goo.gl/QXzRK1

* ODRAZ panel raspravu organizira u okviru projekta “Dijalog o mobilnosti u Zagrebu” te uz podršku Grada Zagreba i Udruge gradova u RH.