30. lipanj. 2017.

Poziv na sudjelovanje u ESPON studiji o digitalizaciji javnih usluga u europskim gradovima

ESPON je pokrenuo istraživanje koje nastoji prikupiti podatke o razini digitalne tranzicije gradova diljem Europe na temelju mišljenja i percepcije tijela lokalne samouprave i organizacija koje pružaju javne usluge.

Glavne ciljne skupine istraživanja su gradski službenici koji se bave pružanjem javnih usluga, kao i oni koji se bave informatičkim i komunikacijskim tehnologijama. U istraživanju se može sudjelovati ispunjavanjem online upitnika (dostupan na EN, FR, DE, ES i IT jezicima).

Rok za podnošenje prijava je petak, 7. srpnja 2017. godine. Više informacija dostupno je OVDJE.

ESPON (European Spatial Planning Observation Network) je program međuregionalne suradnje koji praćenjem, prikupljanjem i diseminacijom prostornih podataka i studija o prostornom razvoju država sudionica programa analizira učinke sektorskih politika u EU i doprinosi izradi učinkovite kohezijske politike EU. Zadaća programa ESPON je ojačati učinkovitost europske kohezijske politike kao i ostalih sektorskih politika i programa pomoću Europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI fondovi). ESPON mrežu za praćenje prostornog razvoja čini 28 država članica EU i 4 partnerske države (Island, Lihtenštajn, Norveška i Švicarska).

Ulogu hrvatske nacionalne kontakt točke za ESPON program obavlja Hrvatski zavod za prostorni razvoj.