28. kolovoz. 2017.

Poziv na transferne radionice projekta ”Participativno upravljanje prirodnim resursima” u Rijeci, Koprivnici i Zadru

Udruga gradova u RH u suradnji s udrugama DOOR, ODRAZ, ZMAG i Gradom Velika Gorica poziva zainteresirane predstavnike jedinica lokalne samouprave i organizacija civilnog društva na radionice projekta ”Participativno upravljanje prirodnim resursima” u Rijeci i Koprivnici.

Organiziranje transfernih radionica nastavak je projektnih aktivnosti koje se održavajau u četiri grada (Koprivnica, Osijek, Rijeka i Zadar) s ciljem jačanja kapaciteta gradova, općina i udruga za uspostavljanje sustava izrade i praćenja provedbe javnih politika za upravljanje prirodnih resursa.

Tijekom radionice bit će predstavljene projektne aktivnosti i rezultati, lokalni primjeri dobrih praksi na području upravljanja prirodnim resursima (s predavačima iz gradova Pazina i Lepoglave te udruga Žmergo, Uzor Hrvatske, Pokret Otoka, Eko Zadar) te organizirana praktična grupna vježba s ciljem usvajanja relevantnih znanja za organiziranje participativnog upravljanja u lokalnoj zajednici.

Ciljane grupe sudionika na radionici su predstavnici jedinica lokalne samouprave, organizacija civilnog društva te medija. Sudjelovanje na radionici je besplatno uz ispunjavanje online prijavnog obrasca!

Raspored radionica (s poveznicama na prijavne obrasce):

Rijeka: Gradska vijećnica (Korzo 16), 12.9.2017. Prijavni obrazac Rijeka

Koprivnica: Gradska vijećnica (Zrinski trg 1) 22.9.2017.  Prijavni obrazac Koprivnica

Zadar: Kneževa palača (Poljana Šime Budinića 3) 6.10.2017. Prijavni obrazac Zadar

Program radionica

09.30 – 10.00  Dolazak i registracija sudionika

10.00 – 10.10   Uvodni pozdravi

10.10 – 10.20   Uvodno o projektu ”Participativno upravljanje prirodnim resursima”

10.20 – 10.40   Projekcija kratkih filmova nastalih u okviru projekta

10.40 – 11.00   Provedene projektne aktivnosti u Velikoj Gorici

11.00 – 11.30    Predstavljanje lokalnih primjera dobre prakse (grad Pazin i udruga Žmergo / grad Lepoglava i udruga Uzor Hrvatske / udruge Eko Zadar i Pokret otoka)

Pauza za kavu (15′)

11.45 – 12.45  ”Organiziranje zajednice” – vježba i rad u grupama

12.45 – 13.15   Prezentacija rezultata grupne vježbe

13.15 – 13.30   Zaključak radionice

13.30 – 14.30  Lagani ručak za polaznike radionice

Više informacija o samom projektu možete potražiti na službenim stranicama http://sudjeluj.net/, a za odgovore na moguća pitanja slobodno se obratite predstavniku organizatora Marku Ercegoviću u Udruzi gradova u RH (marko@udruga-gradova.hr ).

Projekt ”Participativno upravljanje prirodnim resursima” financiran je u sklopu programa Europske unije za Hrvatsku IPA 2012. Izgradnja lokalnih partnerstava za otvorenu vlast i borbu protiv korupcije u odgovornom upravljanju prirodnim resursima i sufinanciran od Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta je 208.195,89 EUR, a provodit će se 24 mjeseca počevši od 2. studenog 2015.