13. lipanj. 2017.

Poziv na transferne radionice projekta ”Participativno upravljanje prirodnim resursima”

Udruga gradova u RH u suradnji s udrugama DOOR, ODRAZ, ZMAG i Gradom Velika Gorica poziva zainteresirane predstavnike jedinica lokalne samouprave i organizacija civilnog društva na prijavu i sudjelovanje na transfernim radionicama projekta ”Participativno upravljanje prirodnim resursima”.

Organiziranje transfernih radionica dio je projektnih aktivnosti planiranih u četiri grada (Koprivnica, Osijek, Rijeka i Zadar) s ciljem jačanja kapaciteta gradova, općina i udruga za uspostavljanje sustava izrade i praćenja provedbe javnih politika za upravljanje prirodnih resursa.

Tijekom radionice bit će predstavljene projektne aktivnosti i rezultati, lokalni primjeri dobrih praksi na području upravljanja prirodnim resursima (s predavačima iz gradova Pazina i Lepoglave, udruga Zelena Istra, Eko Zadar, Zeleni Osijek i drugih…) te organizirana praktična grupna vježba s ciljem usvajanja relevantnih znanja i iskustava u organiziranju participativnog upravljanja u lokalnoj zajednici.

Ciljane grupe sudionika na radionici su predstavnici jedinica lokalne samouprave, organizacija civilnog društva te medija. Sudjelovanje na radionici je besplatno uz ispunjavanje online prijavnog obrasca!

Raspored radionica (s poveznicama na prijavni obrazac):

Rijeka: Gradska vijećnica (Korzo 16), 29.6.2017. Prijavni obrazac Rijeka

Zadar: Gradska knjižnica (Stjepana Radića 11b), 30.6.2017. Prijavni obrazac Zadar

Koprivnica: Gradska vijećnica (Zrinski trg 1) 5.7.2017.  Prijavni obrazac Koprivnica

Osijek: Gradska četvrt Gornji grad (Trg Lava Mirskog 1), 6.7.2017. Prijavni obrazac Osijek

Molimo da prijavnice za Rijeku i Zadar ispunite do ponedjeljka 26.6., a prijavnice za Koprivnicu i Osijek do petka 30.6.

Program radionica

09.30 – 10.00  Dolazak i registracija sudionika

10.00 – 10.10   Uvodni pozdravi

10.10 – 10.20   Uvodno o projektu ”Participativno upravljanje prirodnim resursima”

10.20 – 10.40   Projekcija kratkih filmova nastalih u okviru projekta

10.40 – 11.00   Provedene projektne aktivnosti u Velikoj Gorici

11.00 – 11.30    Predstavljanje lokalnih primjera dobre prakse

Pauza za kavu (15′)

11.45 – 12.45  ”Organiziranje zajednice” – vježba i rad u grupama

12.45 – 13.15   Prezentacija rezultata grupne vježbe

13.15 – 13.30   Zaključak radionice

13.30 – 14.30  Lagani ručak za polaznike radionice

Više informacije o samom projektu možete potražiti na službenim stranicama projekta http://sudjeluj.net/, a za odgovore na moguća pitanja slobodno se obratite predstavniku organizatora Marku Ercegoviću u Udruzi gradova u RH (091/4668-006 ili marko@udruga-gradova.hr ).

Projekt ”Participativno upravljanje prirodnim resursima” financiran je u sklopu programa Europske unije za Hrvatsku IPA 2012. Izgradnja lokalnih partnerstava za otvorenu vlast i borbu protiv korupcije u odgovornom upravljanju prirodnim resursima i sufinanciran od Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta je 208.195,89 EUR, a provodit će se 24 mjeseca počevši od 2. studenog 2015.