21. rujan. 2018.

Poziv za kandidature za Europske zelene gradove

Europska komisija objavila je poziv za kandidature gradova za Europski zeleni glavni grad 2021. te Europski zeleni list 2020. godine.

Kandidature za Europski zeleni glavni grad mogu istaknuti gradovi s više od 100 tisuća stanovnika, a za Europski zeleni list gradovi između 20 i 100 tisuća stanovnika. Poziv je otvoren do 18. listopada studenog ove godine u 16 sati.

Aplicirati možete na sljedećoj poveznici (potrebna je registracija): http://egcportal.dara.link/

Aplicirati mogu gradovi iz zemalja članica EU, zemalja članica EFTA-e, Albanije, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Turske.

Prijave su moguće na svim službenim jezicima Europske unije, među njima i na hrvatskom.

Pobjednici i gradovi koji uđu u uži izbor ostvaruju pristup ekskluzivnoj mreži Europskih zelenih glavnih gradova i Europske mreže zelenog lista, pružajući im podršku i platformu za razmjenu znanja o okolišu i najbolje prakse. Osim toga, pobjednik Europski zeleni glavni grad za 2021. godinu dobit će 350.000 eura kako bi pomogao pokrenuti svoju zelenu godinu, dok će pobjednik natjecanja za Europski zeleni list dobiti 75.000 eura kako bi pomogao u podršci njihovom programu zaštite okoliša za godinu!

Sve dodatne informacije možete dobiti u tajništvu organizacije: