03. rujan. 2019.

Poziv za podršku projektu Grada Belišća

Projekt Grada Belišća R-SOL-E jedini je hrvatski projekt koji je ujedno i finalist natjecanja za europsku REGIOSTARS nagradu. Pozivamo da ga podržite klikom do 9. rujna 2019. godine na stranicama Europske komisije.

Europska komisija svake godine organizira REGIOSTARS natječaj kako bi odabrala najbolje inovativne projekte s područja cijele EU koji potiču regionalni razvoj. Među finalistima natječaja izabran je i projekt R-SOL-E (Renewable Solar Energy), projekt Grada Belišća sufinanciran u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014.-2020. koji je ostvario nekoliko ciljeva:

1. energetsku učinkovitost i smanjenje emisije CO2
  2. povećanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije
  3. promociju obnovljivih izvora energije
  4. smanjenje javnih davanja koja su usmjerena u socijalne mjere s posebnim fokusom na one demografske.

Kako će o tituli najboljeg projekta odlučivat i građani e-glasanjem, ovom Vas prilikom pozivamo da svojim glasom podržite projekt na ovom linku. Nakon otvaranja linka glasati možete pritiskom na “Vote” tipku ispod Regiostars banenra (vidi sliku ispod).

Glasovanje traje do 9. rujna, a pobjednici svih pet kategorija bit će proglašeni 9. listopada 2019. godine na ceremoniji u Bruxellesu tijekom održavanja Europskog tjedna regija i gradova 2019.