Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

15. siječanj. 2019.

Požurujemo dostavu podataka za Izvješće Pučke pravobraniteljice za 2018.

Pučka pravobraniteljica, gđa Lora Vidović, obratila se dopisom Udruzi gradova nastavno na izradu Izvješća za 2018. godinu, s pozivom na suradnju i dostavu određenih informacija. Gradovima koji su se očitovali, zahvaljujemo, a ostale molimo da reagiraju što prije.

Dopisom Pravobraniteljice zamoljeni smo da prikupimo i dostavimo informacije o:

a) ključnim izazovima s kojima se susreću stanovnici ruralnih područja i otoka u ostvarivanju svojih prava, kao što su, primerice, dostupnost socijalnih i komunalnih usluga, u kontekstu zakonodavnih izmjena usvojenih tijekom protekle, 2018. godine,

b) prijedlozima gradova za unaprjeđenje djelotvornosti uprave i daljnje usklađivanje s europskim standardima, te

c) konkretne informacije o tome s kojime se preprekama susreću gradovi u osiguravanju prava svojih građana, poput, primjerice fiskalne nejednakosti.

Vaše odgovore, mišljenja i prijedloge možete dostaviti što prije, a najkasnije do 18. siječnja, na mail info@udruga-gradova.hr

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija