14. svibanj. 2018.

Predstavljanje URBACT-ovih integriranih akcijskih planova – Šibenik, 17. svibnja

Nakon dvije i pol godine aktivnog sudjelovanja u mrežama europskih gradova, hrvatski partneri predstavit će svoje integrirane akcijske planove nastale u okviru programa URBACT III: Dubrovnik, Solin, Split, Šibenik, Varaždin i Zagreb. Predstavljanje će se održati u četvrtak, 17. svibnja, u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić (Poljana 6) u Šibeniku, s početkom u 18 sati.

Teme i fokusi predmetnih akcijskih planova su razni te se tiču područja poput: upravljanja gradskim teretnim prometom, revitalizacije napuštenih nekretnina, uvođenja inovativne javne nabave i organizacijskih procesa u poslovanje gradova, poticanja digitalnog gospodarstva, promoviranja socijalne inkluzije i zdravog života te podizanja kvalitete života u rubnim dijelovima grada.

Iako je riječ o programu učenja i razmjene znanja, URBACT-ova metodologija počiva na integriranom pristupu rješavanje problema te snažnom uključivanju lokalnih dionika u izradu (i provedbu) akcijskog plana. Upravo stoga, debitantsko sudjelovanje hrvatskih gradova u URBACT-u predstavlja vrijedno iskustvo za daljnje jačanje i razvoj kako građanska participacije tako i održivog urbanog razvoja u Hrvatskoj.

Pridružite nam se u Šibeniku u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice u četvrtak (17. svibnja u 18 sati), poslušajte kakve su planove gradovi pripremili te sudjelujte u raspravi!

Događaj je financiran sredstvima Europske unije iz EFRR-a, a ulaz je slobodan.

PROGRAM:
17:30 Registracija
18:00 Pozdravi i uvodno obraćanje
18:15 Predstavljanje integriranih akcijskih planova mreža :
FreightTails, RetaiLinks, Smart impact i Techtown
18:45 Panel rasprava (moderatorica: Petra Grgasović)
19:15 Predstavljanje integriranih akcijskih planova mreža:
2nd Chance, MAPS, sub>urban i Vital Cities
19:45 Panel rasprava (moderator: Marko Zlonoga)
20:15 Zaključak i zatvaranje događaja