20. veljača. 2018.

Predstavljen program Europa za građane 2014-2020

Program Europa za građane 2014-2020 promiče aktivno europsko građanstvo te jačanje svih oblika građanske participacije, a namijenjen je jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i neprofitnim organizacijama (uključujući organizacije civilnoga društva, obrazovne, kulturne i istraživačke institucije).

Riječ je o jednom od centraliziranih programa Europske unije čiji je cilj promicanje suradnje među zemljama sudionicama Programa, u područjima vezanima za zajedničku europsku povijest i aktivno europsko građanstvo.

Na sastanku predsjedništva Udruge gradova, 14. veljače 2018., gradonačelnicima su predstavljene mogućnosti financiranja iz Programa te su informirani o strukturi, ciljevima i prioritetima te načinu prijave projektnih prijedloga na program Europa za građane. Prezentaciju s osnovnim informacijama o mogućnostima financiranja projekata donosimo u PRILOGU.

Za više informacija možete se obratiti Uredu za udruge Vlade RH koji ima ulogu nacionalne Kontakt točke Programa od 2007. godine, što podrazumijeva provedbu aktivnosti s ciljem promocije Programa te pružanje tehničke i savjetodavne podrške potencijalnim prijaviteljima.

Ukoliko želite dogovoriti održavanje interaktivne radionice za Vas i Vaše partnere iz lokalne zajednice ili jednostavno dobiti više informacija o Programu, slobodno ih kontaktirajte na europazagradane@udruge.vlada.hr  ili na broj telefona 01/4599-810.