Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

10. svibanj. 2017.

Prelog prvi grad u Hrvatskoj koji ima Centar za ponovnu uporabu – čestitamo!

U sklopu reciklažnog centra PRE-KOM-a u utorak 9. svibnja 2017. otvoren je prvi Centar za ponovnu uporabu u Hrvatskoj.

Svečanom otvorenju Centra, ujedno i proslavi prvih petnaest godina rada PRE-KOM-a, nazočili su državni tajnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike dr.sc. Mario Šiljeg, župan Matija Posavec, gradonačelnik Ljubomir Kolarek, direktor Pre-Kom-a Siniša Radiković te brojni predstavnici poduzeća, lokalnih jedinica i komunalnih društava iz svih krajeva Hrvatske.

Nekorišteni plastenik veličine 440 m2 u sklopu Gospodarske zone sjever i Reciklažnog centra obnovljen je i posvećen novoj namjeni te se sada sastoji od izložbeno-prodajnog i skladišno-radioničkog dijela. U sklopu Centra osiguran je i prostor za socijalna poduzeća i zadruge koje se bave obradom otpada, kao što su tvrtke Naš Izvor i Humana Nova.

Koristi od otvaranja Centra, ali i općenito, koristi od promjene načina rezoniranja građana – potrošača dobara i generatora otpada, višestruke su i dugoročne. Riječ je o robi koja je još uvijek itekako upotrebljiva, moguće ju je i isplativo popraviti i osposobiti te time produžiti njezin vijek i smanjiti gomilanje otpada na odlagalištima. Riječ je ne samo o novom trendu koji je stigao i do naših prostora, već i o ustaljenoj praksi neusporedivo bogatijih europskih zemalja s kojima se tako rado uspoređujemo.

Budući Međimurje prednjači u racionalnom, modernom i dobro osmišljenom (te uhodanom…!) gospodarenju otpadom, ne čudi da je prvi Centar otvoren baš na području Međimurske županije.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija