05. studeni. 2019.

Prikupljanje podataka za programe zelene infrastrukture i kružnog gospodarenja prostorom

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja u suradnji s Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu priprema Program razvoja zelene infrastrukture u urbanim područjima za razdoblje 2021. do 2030. i Program razvoja kružnog gospodarenja prostorom i zgradama za razdoblje 2021. do 2030. Pozivaju se gradovi na dostavu podataka iz svog djelokruga.

Priprema oba Programa iziskuje relevantne podatke o stanju zelene infrastrukture na lokalnoj razini te podatke o urbanim prostorima ili zgradama koje su pogodne za primjenu kružnog gospodarenja, stoga se pozivaju gradovi na popunjavanje upitnika koji je dostupan na ovoj poveznici.

Upitnik ima 20 kratkih pitanja, a njihovi odgovori će se smatrati inicijalnima, a ne službenim podacima JLS. Unatoč tome, podaci koji će biti prikupljeni u okviru anketnog ispitivanje bit će vrlo korisni u usmjeravanju subjekata odgovornih za izradu prvih verzija predmetnih programa.

Anketu je potrebno popuniti najkasnije do 22. studenog 2019. godine.