01. ožujak. 2019.

Produžen rok za prijavu IUC city-to-city programu suradnje!

International Urban Cooperation (IUC) city-to-city program namijenjen je gradovima EU koji žele oko pitanja održivog urbanog razvoja surađivati s kolegama iz Sjeverne i Latinske Amerike, Kariba te Azije.

Poziv je namijenjen europskim gradovima koji žele razmijeniti iskustva s gradovima iz drugih svjetskih regija koji se, iako tisućama kilometara udaljeni, suočavaju s istim ili sličnim izazovima. Program ima za cilj poticanje i jačanje veza između europskih gradova (posebice onih s više od 100 000 stanovnika) i azijskih, odnosno američkih gradova, te nudi lokalnim liderima uvid u nove perspektive održivog urbanog razvoja.

Prijave su produžene i vrše se popunjavanjem online prijavnog obrasca do 08. ožujka 2019.

Odabrani kandidati bit će „upareni“ s drugim gradom (iz Argentine, Brazila, Kanade, Čilea, Kine, Kolumbije, Japana, Meksika, Perua ili SAD-a) koji se suočava sa sličnim izazovima, a sve s ciljem međusobne suradnje, razmjene znanja i jačanja veza. Predstavnici gradova sudjelovat će na studijskim putovanjima, razmjenama, treninzima, seminarima te će razviti Lokalni akcijski plan za poticanje održivog urbanog razvoja na svom području.

Više informacija, uključujući i detaljno opisane uvjete sudjelovanja možete pronaći na web stranici: http://www.iuc.eu/ te u rubrici FAQ. Za sve dodatne upite na raspolaganju Vam stoji mail adresa: coordination-unit@iuc-europe.eu.