19. ožujak. 2018.

Projekt „Gradovi za jednakost“ poziva stručnjake da se odazovu javnom pozivu

Hrvatski pravni centar i Udruga gradova pozivaju stručnjake iz područja lokalne samouprave, ljudskih prava i suzbijanja diskriminacije te stručnjake za metodologiju društvenih istraživanja / istraživače da sudjeluju na natječaju.

Projekt „Gradovi za jednakost – Bolja zaštita od diskriminacije na lokalnoj razini kroz upravljanje raznolikošću i jednakošću“ financira Europska unija kroz program „Prava, jednakost i građanstvo“, a provode ga Hrvatski pravni centar i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj.

Temeljem ranije provedenog sekundarnog istraživanja podataka (desk review), a u skladu sa daljnjim projektnim aktivnostima potrebno je provesti anketno istraživanje vezano uz postojanje i sadržaj politika, upravljačkih praksi i programa koje gradovi koriste da bi riješili pitanja povezana s jednakošću. Na temelju provedenog istraživanja bit će izrađena i studija slučaja najbolje prakse u području upravljanja jednakošću u gradovima. Također, u sklopu sljedeće faze projekta nužno je izraditi indeks „Gradovi za jednakost“, koji će predstavljati instrument za samoprocjenu i izvještavanje gradova o njihovoj praksi u ostvarenju jednakosti u okvirima svoje nadležnosti.

U provedbi navedenih aktivnosti našem postojećem timu pridružit će se:

(a) stručnjak za lokalnu samoupravu, odabran na temelju javnog poziva;

(b) stručnjak za ljudska prava, odabran na temelju javnog poziva;

(c) stručnjak za metodologiju društvenih istraživanja / istraživač, odabran na temelju javnog poziva.

U prilogu se nalaze referentni okviri te pozivi za 3 profila stručnjaka, te Vas ljubazno molimo da se odazovete ili poziv proslijedite osobama koje ispunjavaju navedene uvjete:

TOR – stručnjak za metodologiju društvenih istraživanja

Poziv – stručnjak za metodologiju društvenih istraživanja

TOR – stručnjaci za lokalnu samoupravu i ljudska prava

Poziv – stručnjak za ljudska prava i suzbijanje diskriminacije

Poziv – stručnjak za lokalnu samoupravu

Rok za prijavu je 25. ožujka 2018.