Kartografski prikaz

Ova vizualizacija vam omogućuje da vidite koliko svi gradovi, općine i županija zajedno (na području svake županije) ulažu po stanovniku u izabranu namjenu za jednu ili sve dostupne proračunske godine.

U ponuđenim filterima kraj vizualizacije možete odabrati jednu ili sve ponuđene godine te razred, skupinu i podskupinu rashoda koja vas interesira. Ukoliko ste izabrali određenu skupinu i/ili podskupinu rashoda, a zatim odlučite promijeniti razred rashoda koji promatrate, moguće je da će se izgubiti kartografski prikaz. U izabranoj skupini/podskupini jednostavno filter vratite na “All” i kartografski prikaz će se vratiti.

Prilikom prelaska mišem preko teritorija županije otvara se mali prozor s informacijama koje promatramo. U prozoru se povremeno pojavljuje znak * koji označava da se prikazani element odnosi na SVE u toj kategoriji. Npr. ukoliko u prozoru piše „Razred: *“ to znači da se prikaz odnosi na sve razrede rashoda koji su dostupne u vizualizaciji.