10. srpanj. 2019.

Provjerite podatke o komunalnom otpadu za 2018. godinu!

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike na svojim je stranicama objavilo privremene podatke o komunalnom otpadu za 2018. godinu. Podaci će biti korišteni za potrebe izračuna poticajne naknade propisane Zakonom o održivom gospodarenju otpadom pa je važno da provjerite jesu li ispravni.

Na stranicama Ministarstva zaštite okoliša i energetike objavljeni su sljedeći podaci:

• preliminarni podaci o odvojenom sakupljanju komunalnog otpada u sklopu javne usluge i usluge povezane s javnom uslugom za svaku JLS za 2018. godinu. Isti se temelje na verificiranim prijavama obveznika u bazu Registar onečišćavanja okoliša, koje su iz navedene baze preuzeti na dan 19. lipnja 2019. godine,
  • preliminarni podaci iz izvješća o radu davatelja javne usluge (obrazac IRDJU) za 2018. godinu, te
  • pripadajuća obrazloženja uz objavljene preliminarne podatke.

Navedeni podaci nalaze se na sljedećoj poveznici: http://www.haop.hr/hr/privremeni-podaci-o-komunalnom-otpadu-za-2018godinu-za-provjeru/privremeni-podaci-o-komunalnom

Ukoliko primijetite da podaci nisu točni, pokrenite postupak izmjene podataka slanjem poruke na: statistike.otpada@mzoe.hr

Postupak izmjene podataka mora biti DOVRŠEN do 21. kolovoza 2019. godine, a nakon tog datuma više neće biti moguća intervencija u podatke. Stoga vas molimo da proučite podatke i intervenirate na vrijeme ukoliko uočite netočnosti.

Sve informacije možete dobiti direktno u ministarstvu na broj +385 1 4886 840 ili statistike.otpada@mzoe.hr