09. listopad. 2014.

Provjerite pokazatelje vašeg Grada

U sklopu istraživanja transparentnosti jedinica lokalne samouprave (LOTUS3) pozivamo vas da do 14.10.2014. provjerite podatke unesene u bazu podataka temeljem kojih se računa indeks transparentnosti.

Na kraju ovog članka naći ćete link za prikaz u bazu unesenih podataka istraživanja transparentnosti i odgovornosti jedinica lokalne i regionalne vlasti u Hrvatskoj – LOTUS 2014.

Ovaj prikaz služi samo u svrhu provjere podataka unesenih u bazu. Naime, iako smo se maksimalno trudili vjerodostojno unijeti podatke o svakoj od jedinica lokalne i regionalne samouprave, moguće je da smo, s obzirom na broj jedinica i njihovih službenih internetskih stranica, na nekim indikatorima napravili previde.

Ovaj preliminarni prikaz bit će dostupan do utorka 14.10.2014. u 17.00, do kada ćemo primati i ispravke na adrese lotus2014@gong.hr i duje@gong.hr. Ujedno koristimo priliku da zahvalimo svim gradovima, općinama i županijama koji su se odazvali istraživanju, uz napomenu da naknadna dostava ispunjenih upitnika nije moguća.

Konačni rezultati istraživanja bit će predstavljeni sredinom studenog 2014., o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti. Tom prilikom bit će predstavljena i javno dostupna baza podataka u kojoj će biti moguće usporediti rezultate istraživanja provedenog 2009., 2012. te ove, 2014. godine.

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?