Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

22. siječanj. 2019.

Regionalna suradnja kreativnih snaga

‘Regionalna suradnja u razvoju kreativnih i kulturnih industrija jedan je od visokih prioriteta, osobito za male zemlje, te smo svi zainteresirani za sve oblike zajedničkih programa i projekata’, rečeno je na sastanku predstavnika slovenskih ustanova u kreativnom sektoru s mrežom Kreativni gradovi Hrvatske, koji je organiziralo slovensko veleposlanstvo u Zagrebu.

Na inicijalnom druženju sudjelovali su sa slovenske strane: Center za kreativnost https://www.czk.si/, Tehnološki park Ljubljana http://www.tp-lj.si/en, Motovila / Center ustvarjalna Evropa http://ced-slovenia.eu/en/motovila-institute/, Poligon http://www.poligon.si/en/, Slovenski podjetniški sklad https://podjetniskisklad.si/en, a s hrvatske vodstvo mKGH, te predstavnici Koprivnice i Varaždina. Nakon upoznavanja dionika sastanka i živahnog razgovora o dosadašnjim iskustvima, predloženo je da se ubuduće međusobno informiramo o planovima aktivnosti i dobrim primjerima iz prakse. Slovensko veleposlanstvo je prihvatilo da bude koordinator daljnjih kontakata, kojima će se nastojati svima omogućiti uključivanje u programe drugih dionika kao gosti, predavači ili izlagači, a pojedine organizacije su izrazile i interes za izravnu međusobnu suradnju i projekte, kako se već dogovore. To je ujedno i odlična platforma za međusobnu suradnju i umrežavanje hrvatskih i slovenskih gradova u afirmaciji i osnaživanju kreativne ekonomije. Kao svojevrstan zaključak dogovorene su ključne točke suradnje:

 1. Networking, razmjena informacija, projekta i dobrih praksi te lobiranje za jačanje
  pozicije kreativnog sektora u društvu i u gospodarstvu
 2. Uzajamno sudjelovanje na konferencijama kreativnog sektora i stručnim skupovima o
  financiranju tvrtki projekata u tom sektoru (osobito za bankare)
 3. Creative Business Cup
 4. Kreativni inkubator
 5. EU projekti i mreže na temu kreativnosti
 6. Suradnja i umrežavanju gradova u razvoju KKI
 7. Suradnja za 2020. (Rijeka EPK i hrvatsko predsjedanje EU) i 2021. (slovensko
  predsjedanje EU).

Pozivamo sve gradove zainteresirane za suradnju u kreativnim i kulturnim djelatnostima sa slovenskim gradovima da nam dostave svoj iskaz interesa na info@kreativnigradovi.net.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija