16. svibanj. 2019.

Registriraj psa i osvoji nagradu – zanimljiva ideja iz bugarskog Plovdiva

Gradske vlasti Plovdiva domislile su kako potaknuti vlasnike pasa na poštivanje obaveza te na registraciju i čipiranje svojih ljubimaca. Možda se i vama ideja učini zanimljivom pa primijenite ovakvu ili sličnu dobru praksu u svome gradu.

Bugarski grad Plovdiv proveo je kampanju posvećenu 4. travnju – Međunarodnom danu zaštite “ničijih” životinja.

Sada je u tijeku akcija “Registriraj psa i osvoji nagradu” koja se provodi već peti puta, a namijenjena je vlasnicima ljubimaca koji striktno provode i poštuju sve zakonske obaveze kao odgovorni vlasnici životinja. Vlasnicima 12 pasa bit će uručene prigodne nagrade za ljubimce ukoliko se do 10. prosinca 2019. prijave gradskoj upravi.

Riječ je o simpatičnoj (i jeftinoj!!!) akciji koja se može itekako medijski kvalitetno popratiti te uistinu služi promoviranju zaštite i brige o životinjama.
Ovaj primjer dobre prakse može vam pomoći u provedbi odredaba Zakona o zaštiti životinja…i smanjiti troškove njegove primjene!