16. ožujak. 2017.

Savjetovanje dionika o kriterijima zelene javne nabave (GPP)

U tijeku je priprema preliminarne studije za javno savjetovanje o kriterijima zelene javne nabave za održavanje javnih prostora. Opća uprava za okoliš Europske komisije poziva vas da ispunite kratki upitnik s ciljem prikupljanja stavova javnosti o obimu, definiciji te iskustvu u praksi zelene javne nabave.

Zelena javna nabava Europske unije (EU GPP) proces je u kojem javne vlasti nabavljaju robu, uslugu i radove koji imaju manji utjecaj na okoliš tijekom svog životnog ciklusa u odnosu na robu, usluge i radove iste primarne funkcije koje bi se inače naručile u postupku javne nabave. Iako je GPP dobrovoljno sredstvo, ona ima ključnu ulogu u naporima EU-a da postane učinkovitija ekonomija u pogledu korištenja resursa.

Popunjeni upitnik pošaljite na e-mail adresu u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja anka.javora@mgipu.hr do kraja radnog dana u petak, 17.3.2017.

Ukoliko želite redovito primati vijesti o razvoju predmetne teme, ispunite i na isti e-mail dostavite priloženi registracijski obrazac.

Više informacija potražite na službenim web stranicama.