15. travanj. 2019.

Skupština NALAS-a i konferencija Svjetske banke u Sjevernoj Makedoniji

U Skopju i Velesu se 11. i 12. travnja, u organizaciji NALAS-a i Svjetske banke, održala konferencija usmjerena ulozi gradova i općina u gospodarskom razvoju. U sklopu spomenutog događanja održala se i redovita godišnja sjednica Skupštine NALAS-a.

Konferencija pod nazivom City to City Dialogue: “Cities as Drivers of Economic Growth – Vision 2030“ organizirana je u sklopu programa Urbanog partnerstva Svjetske banke, a predstavljeni su i primjeri dobre prakse gradova iz jugoistočne Europe. Tijekom konferencije naglašena je važnost uloge jedinica lokalne samouprave u gospodarskom razvoju.

Na sjednici Skupštine NALAS-a dogodila se promjena na mjestu predsjednika, prema rotirajućem sustavu. Dosadašnjeg predsjednika, Darka Frasa, zamijenio je Petre Shilegov, gradonačelnik Skopja.

Osim toga, usvojeno je izvješće NALAS-a za 2018. i plan rada za 2019. godinu. Predstavnici Udruge gradova na sjednici Skupštine bili su Dubravko Bilić, gradonačelnik Ludbrega i zamjenik predsjednika Udruge gradova, i Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke.