06. studeni. 2018.

Tečaj o strategiji smanjenja duga i upravljanju rizicima u Ljubljani

CEF (Centar izvrsnosti u financijama) organizira trodnevni tečaj na temu strategije smanjenja duga i upravljanja rizicima koji će se, od 4. do 6. prosinca ove godine, održati u Ljubljani.

Glavni cilj ove inicijative za učenje je bolje razumijevanje važnosti upravljanja javnim dugom za cjelokupnu makroekonomsku stabilnost gospodarstva. Također će se razraditi ispravnost politike i strategija duga kao i aspekt uključivanja elementa rizika kao integralnog dijela šireg okvira strateškog upravljanja dugom u procesu upravljanja dugom. Nadalje, radionica će dati uvid u mogućnosti državnog i lokalnog zaduživanja na međunarodnim i domaćim tržištima s gledišta agencija za kreditni rejting.

Pozivaju se javni službenici iz zemalja članica CEF-a i ostalih zemalja jugoistočne Europe da se prijave na tečaj. Pozvani su oni dužnosnici koji rade u ministarstvima financija, agencijama za upravljanje dugom i središnjim bankama, koji se aktivno bave: upravljanje javnim dugom; upravljanjem rizicima; izvršenjem transakcija upravljanja dugom; komunikacijom, koordinacijom i izvješćivanjem međunarodnim i domaćim financijskim institucijama, kao i agencijama za kreditni rejting. Prijave pojedinaca koji nisu javni dužnosnici bit će razmotrene prema raspoloživosti prostora.

Za službenike koji rade u javnom sektoru neće se naplaćivati kotizacija. Za vrijeme radionice osigurani su pauze za kave i obroci. Troškovi putovanja i smještaja, međutim, moraju biti pokriveni od strane sudionika ili njihove ustanove.

Više informacija možete pronaći OVDJE, a prijaviti se možete OVDJE. Prijave su otvorene do 13. studenog.

Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja, kontakti su Simona Blazheska Stankovikj (simona.blazheska@cef-see.org, +386 1 369 6191) i Ivana Gašparac (ivana.gasparac@cef-see.org, +386 1 369 6136).