22. ožujak. 2018.

Tehnologije u funkciji unapređivanja gradskih komunalnih djelatnosti

Udruga gradova u Republici Hrvatskoj nastavlja s organizacijom regionalnih radionica “Tehnologije u funkciji unapređivanja gradskih komunalnih djelatnosti”.

Na radionicama će se raspravljati i problematizirati teme sigurnosti, videonadzora te odlaganja otpada u kontekstu novih obaveza gradova i “pojašnjenja” koja donosi Uredba o gospodarenju komunalnim otpadom. Uz primjere dobrih praksi kroz panel raspravu, predviđeno je i vrijeme za pitanja i odgovore sudionika.

U uvodnim izlaganjima i panel raspravama će sudjelovati predstavnici javne i lokalne samouprave, vijeća za prevenciju kriminaliteta MUP-a i specijaliziranih tvrtki kao što su Alarm automatika, Eko Murvica, Ekoadria, Ri – ing, VIP Metronet, Micro – Link, Nextbike, Speculum i drugih, a iz programa izdvajamo:
– Koja je dokumentacija potrebna za uspostavu zaštite i videonadzora javnih površina i kako je pribaviti
– Koju računalnu i komunikacijsku infrastrukturu treba osigurati za uspostavu funkcionalnog videonadzora
– Primjeri primjene videonadzora – divlja odlagališta otpada, gradske jezgre, pretovarne stanice, javna parkirališta, komunalno redarstvo
– Cjenici i gospodarenje otpadom
– Održivost i mobilnost u gradu
– Financiranje iz EU fondova
Radionice traju od 10 do 14 sati, a održat će se prema sljedećem rasporedu:

19.4.2018., četvrtak Varaždin Hotel Turist, Aleja kralja Zvonimira 1

17.5.2018., četvrtak Osijek ZOO Hotel, Sjevernodravska obala bb

24.5.2018., četvrtak Split Hotel Marvie, Peričićeva 1

Da bismo radionicu bolje pripremili, molimo da svoj dolazak najavite putem online prijave na linku https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScIlarkEsy7HeZb_TVvWRXts_QisW2zcg3jtBEZ50pgt25uAw/viewform najkasnije dva dana prije dana održavanja radionice.