09. veljača. 2017.

Traži se mišljenje na Nacrt konačnog prijedloga Strategije regionalnog razvoja i Akcijskog plana

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije izradilo je Nacrt konačnog prijedloga Strategije regionalnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje do kraja 2020. godine. Uz prijedlog Strategije izrađen je i Nacrt konačnog prijedloga Akcijskog plana za razdoblje 2017.-2019. za provedbu navedene Strategije.

Strategija regionalnog razvoja temeljni je planski dokument politike regionalnog razvoja kojim se utvrđuju ciljevi i prioriteti regionalnog razvoja RH te način njihovog postizanja, područja s razvojnim posebnostima, kao i međusobni odnos i aktivnosti tijela državne uprave i drugih dionika regionalnog razvoja uključenih u provedbu Strategije.

U svrhu upućivanja u proceduru donošenja Ministarstvo spomenute dokumente dostavlja na mišljenje.

Uz mišljenje potrebno je dostaviti i popunjeni Obrazac standardne metodologije za procjenu fiskalnog učinka za aktivnosti, programe i projekte uključene u Prijedlog Akcijskog plana za razdoblje 2017.-2019.

Rok za dostavu mišljenja je srijeda, 15. veljače 2017. godine. Traženo mišljenje i popunjeni obrazac potrebno je dostaviti Ministarstvu pisanim putem te elektroničkom poštom na marija.sumonja@mrrfeu.hr (Marija Šumonja, 01/6447-450).

Dokumenti:

dopis