24. svibanj. 2018.

Udruga gradova poštuje i primjenjuje Opću uredbu o zaštiti podataka

Poštovane primateljice i poštovani primatelji informacija od Udruge gradova, obraćamo Vam se u kontekstu početka obavezne primjene Opće uredbe o zaštiti podataka (EU) 2016/679 koja započinje s današnjim danom, 25. svibnja 2018. godine.

Svrha je i smisao Uredbe osigurati zaštitu privatnosti svakog pojedinaca i to obvezivanjem organizacija koje koriste osobne podatke u svom radu, na odgovornost za zaštitu povjerljivosti, integriteta i dostupnosti podataka. Jedna je od tih organizacija i Udruga gradova koja okuplja 125 gradova iz cijele zemlje.

Mi u Udruzi gradova iznimno cijenimo činjenicu da ste nam Vaše osobne podatke ustupili s punim povjerenjem i u dobroj vjeri te stoga budite sigurni da ćemo podatke pohraniti i koristiti na način koji u potpunosti jamči i štiti Vašu privatnost.

Suradnja s Vama i Vaše povjerenje neprocjenjiva su vrijednost kojom se Udruga gradova uistinu ponosi te ćemo Vaše osobne podatke koristiti jedino i isključivo sa ciljem da budete pravodobno, točno i potpuno informirani o našim aktivnostima i događanjima, o izmjenama zakonodavstva te dobrim praksama i uspjesima gradova iz Hrvatske, Europe i svijeta.

Želimo stoga odgovorno naglasiti, posve svjesni značaja europske pravne regulative i utjecaja koje ima na domicilno zakonodavstvo i pravnu praksu, da su Vaši osobni podaci u Udruzi gradova i nadalje sigurni, kao što su to bili i prije početka primjene Uredbe te oni neće biti učinjeni dostupnima niti pak ustupljeni bilo kojoj pravnoj ili fizičkoj osobi bez obzira na svrhu i namjere tražitelja osobnih podataka.

Ukoliko pak ne želite od nas primati informacije i obavijesti o aktualnostima, ljubazno molimo da nas kontaktirate kako bismo bez odgode uvažili vašu želju i ispunili našu obavezu.