Usporedba gradova

Ova vizualizacija vam omogućava izbor više gradova/općina/županija i usporedbu koliko su izabrane jedinice ulagale u određenu namjenu. Prikazuje i nacionalni prosjek ulaganja za svaku izabranu namjenu prema izabranom tipu jedinice. Detaljnije upute ispod vizualizacije.

Na vizualizaciji se inicijalno prikazuju sve skupine rashoda jedne općine u posljednjoj dostupnoj godini. Filterom godine moguće je izabrati jednu od ponuđenih godina.

Filterom Tip jedinice sužava se lista prikazanih jedinica unutar filtera “Puni naziv…” kako bi vam bilo jednostavnije odabrati jedinice za usporedbu. Ukoliko ne izaberete niti jedan tip jedinice, u filteru “Puni naziv” bit će prikazani svi gradovi, općine i županije. Željene jedinice možete pronaći pomicanjem popisa mišem ili tako da počnete upisivati početna slova jedinice u prostoru iznad popisa. Jedinice izabirete pritiskom na kućicu ispred naziva željenog grada, općine ili županije.

Posljednjim filterom moguće je izabrati između prikaza apsolutnog iznosa ulaganja ili iznosa po stanovniku izabranog grada, općine ili županije. Ukoliko se rashodi prikazuju u iznosu po stanovniku, na grafu će se prikazati i okomite crne linije koje prikazuju nacionalni prosjek ulaganja u prikazanu namjenu. Prosjek na nacionalnoj razini se zasebno izračunava za općine, zasebno za gradove i zasebno za županije kako bi usporedba bila primjerenija.