08. siječanj. 2019.

Važna obavijest članovima

Molimo Vas da obavezno pročitate obavijest obzirom da sadrži informacije o izmjenama na informacijskom sustavu Udruge.

Poštovani članovi,

Neregistrirani posjetitelji ovih stranica imaju pristup dijelu informacija, a pristup svim podacima omogućen je samo registriranim dužnosnicima i službenicima gradova članova Udruge gradova. Ukoliko ste se na sustav registrirali službenom e-mail adresom s domene grada (npr. ime.prezime@grad.hr) automatski ćemo vam dodijeliti pripadajuću razinu ovlaštenja za pristup podacima. Osobama koje su se registrirale s privatnih e-mail adresa (npr. ime.prezime@gmail.com) dodijelit će se najniža razina ovlaštenja i neće imati pristup svim sadržajima. Ukoliko ste službenik ili dužnosnik Grada koji je član Udruge, a registrirali ste se s privatne e-mail adrese, molimo da kontaktirate ured Udruge kako bismo vam dodijelili prikladnu razinu ovlaštenja.

Poteškoće u pristupu informacijama namjenjenim samo za članove riješene su kroz nekoliko mjera:
– nakon što se prijavite u sustav korištenjem vaše e-mail adrese i šifre, sustav će vas zapamtiti i u dužem vremenskom razdoblju neće tražiti ponovnu prijavu u sustav (podsjećamo da nakon prijave u sustav u gornjem desnom dijelu stranice pod “Profil” možete promijeniti šifru)
– ukoliko niste prijavljeni u sustav, a putem e-mail obavijesti pokušate pristupiti sadržaju za registrirane korisnike, više nećete dobiti obavijest o nepostojanju informacije već će vam se izravno pojaviti mogućnost prijave u sustav i automatski preusmjeriti na traženi sadržaj

Svim registriranim korisnicima omogućili smo da samostalno mogu stvarati sadržaj na web stranicama Udruge i na taj način ga učiniti dostupnim svim članovima Udruge, ukoliko zadovoljava naše kriterije objave. Želite li iskoristiti tu mogućnost, molimo vas da se javite stručnoj službi radi aktivacije ovlaštenja za objavu sadržaja.

Ovaj sustav će vas periodički tražiti da ažurirate svoje podatke kako bismo bili sigurni da će vam važne obavijesti biti ispravno dostavljene. Svi podaci koje ste ranije pohranili u sustav bit će vam prikazani na ekranu te vas molimo da iste jednim klikom povrdite ili ispravite samo onaj podatak koji više nije točan.

Obzirom da je određeni broj korisnika prijavio da obavijesti s ovog sustava prosljeđuje kolegama u gradskoj upravi, podsjećamo da se vaše kolege/ice mogu brzo i jednostavno registrirati na sustavu i izravno primati obavijesti.

Ukoliko više ne želite biti korisnik ovog sustava, molimo da nam to javite na info@udruga-gradova.hr   Svi vaši podaci će biti trajno uklonjeni sa sustava.

Hvala vam na sudjelovanju u anketi i korištenju ovog sustava!
Ured Udruge gradova

Za službenike gradova učlanjenih u Udrugu koji se još nisu registrirali u sustavu:

Ukoliko je vaš grad član Udruge, molimo vas da se registrirate na ovom linku. Za registraciju je potrebno najviše dvije minute vašeg vremena. Registracija je besplatna za sve dužnosnike, pročelnike i službenike gradova članova Udruge gradova.

Ured Udruge gradova prestao je direktno dostavljati obavijesti i informacije putem pojedinačnih e-mail poruka. Sve informacije, najave i obavijesti dostavljaju se automatskim e-mailom s ovog sustava samo registriranim korisnicima. Stoga, ukoliko niste registrirani na sustavu izvjesno je da propuštate prijem brojnih informacija te vas molimo vas da se registrirate. Preporučite i vašim suradnicima da učine isto. Na taj način će i oni primati sve obavijesti, a vi nećete morati svaku obavijest prosljeđivati službenicima zaduženim za predmet obavijesti.

Također, putem ovog sustava možete vršiti prijave/odjave na seminare, radionice i druga događanja. Automatskim e-mailom biti će vam dostavljena obavijest o održavanju seminara, a sudjelovanje na seminaru ćete jednostavno ovjeriti na ovom sustavu. Više neće biti potrebno prijavljivati se putem e-maila ili telefaksa na prijavnicama, upisivati sve vaše kontakt podatke niti telefonski provjeravati je li vaša prijava zaprimljena. Neregistrirani korisnici neće dobiti obavijest o seminaru niti će se moći prijavljivati na seminare.

Osigurajte si primanje obavijesti: Postoji mogućnost da e-mail s podacima o vašoj registraciji završi u vašem Spam/Bezvrijedna pošta pretincu. Postoji i mogućnost da nakon nekoliko tjedana automatski e-mail s obavijestima završi u vašem Spam/Bezvrijedna pošta pretincu (iako ste ga do tada redovito primali). Kako se to ne bi dogodilo, molimo Vas da dodate e-mail adresu info@udruga-gradova.hr ili domenu @udruga-gradova.hr na listu sigurnih pošiljatelja.

Najjednostavniji način da to učinite (Outlook 2010) je da desnom tipkom miša pritisnete na naslov poruke zaprimljene od Udruge gradova, u izborniku koji se otvorio strelicu postavite na „Junk/Bezvrijedna pošta“ i u novootvorenom izborniku kliknete na „Never block sender’s domain/Nikad ne blokiraj domenu pošiljatelja“ ili „Never block sender/Nikad ne blokiraj pošiljatelja“.

Ukoliko to ne možete ili ne znate učiniti, kontaktirajte osobu zaduženu za informatiku u vašem gradu ili nazovite u ured Udruge gradova.