04. srpanj. 2019.

Webinar o mogućnostima sufinanciranja projekata primjene koncepta “Pametnih gradova i općina”

Konzultantska tvrtka Apsolon organizira webinar koji je osmišljen da potakne i usmjeri jedinice lokalne samouprave na pripremu za Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje projekata primjene koncepta “pametnih gradova i općina” kojima se ostvaruje inovativan i učinkovit pristup upravljanju gradom odnosno općinom te inovativna provedba poslova grada ili općine.

Webinar će se održati u petak, 12. srpnja, od 10 do 11 sati.

Prihvatljiva područja za provedbu projekata u poslovima grada ili općine su:

1. Gospodarstvo
  2. Poboljšanje sigurnosti građana i imovine
  3. Održivi promet
  4. Gospodarenje energijom, zaštita okoliša, klimatske promjene
  5. Upravljanje gradom ili općinom i uslugama
  6. Obrazovanje i kvaliteta života građana

Fond će po Javnom pozivu dodjeljivati sredstva pomoći do maksimalno 80% opravdanih troškova ukupne vrijednosti ulaganja u provedbu projekta. Dodijeljena sredstva Fonda mogu iznositi najviše do 200.000,00 kn po zahtjevu. Ukupan iznos raspoloživih sredstava Fonda iznosi 8.000.000,00 kuna.

Na webinaru će biti riječi o primjerima mogućih rješenja i dobre prakse u razvoju pametnih gradova i općina , kao i idejama za osmišljavanje projekata u području pametnih gradova i općina. Sudionici će s Apsolonovim stručnjacima moći razgovarati o svim potencijalnim nedoumicama oko pojma pametnog grada i općine, kao i optimalnim rješenjima koja bi u svojem radu mogli financirati, a prihvatljiva su za potporu FZOEU.

SUDJELOVANJE: Za sudjelovanje na webinaru, prijave su moguće do 10. srpnja 2019. do 12 sati, putem mail-a pametna.uprava@apsolon.com, sa sljedećim podacima: Ime i prezime, pozicija, Grad/Općina i teme od interesa.

Nakon zatvaranja prijava svima će biti poslan link na webinar, kao i daljnje upute vezane uz sudjelovanje. Sudjelovanje je slobodno i besplatno za sve predstavnike JLS-a koji se prijave na vrijeme.

Sva dodatna pitanja možete uputiti na pametna.uprava@apsolon.com.