08. ožujak. 2019.

Webinar o participativnom budžetiranju

Centar za izvrsnost u financijama, u sklopu svog programa on-line učenja, organizira webinar o uključivanju građana u kreiranje proračuna. Na tom webinaru imat ćete prilike čuti savjete za osmišljavanje proračuna za građane, njegovu diseminaciju, kao i dobre primjere određenih zemalja i njihova iskustva u provedbi.

Ciljevi ovog webinara su:

• opisati specifičnosti proračuna za građane,
  • utvrditi izglede za ostvarivanje koristi građana od povećanja fiskalne transparentnosti
  • istražiti mogućnosti za poboljšanje sudjelovanja javnosti u donošenju proračunskih odluka.

govornici:
– Ministarstvo financija Sjeverne Makedonije
– Globalna inicijativa za fiskalnu transparentnost (GIFT)
– Koalicija civilnog društva za otvorene proračune, Južna Afrika

Namijenjen je dužnosnicima ministarstava financija, predstavnicima i dužnosnicima lokalne i regionalne samouprave te drugih državnih institucija uključenih u pripremu proračuna za građane u svojoj zemlji; pojedincima iz akademske zajednice, nevladinim organizacijama i medijima koji imaju interes za fiskalnu transparentnost i sudjelovanje javnosti.

Webinar će se održati 13. ožujka, od 13:30 do 15:00 sati, a više informacija možete pronaći na https://www.cef-see.org/2019-citizens-budgets.