29. studeni. 2018.

Webinar: Potencijal bioplina u energetskoj tranziciji gradova i regija

Sporazum gradonačelnika (Covenant of Mayors), jedna od najvažnijih inicijativa Europske unije usmjerena na aktivno uključenje lokalne i regionalne uprave u borbu protiv klimatskih promjena poziva sve zainteresirane da se prijave na webinar kojem je cilj približiti načine korištenja bioplina u gradovima i pojasniti prednosti korištenja energije iz obnovljivih izvora.

Revidirana Direktiva o obnovljivim izvorima energije postavlja cilj od najmanje 32% udjela energije iz obnovljivih izvora do 2030. Regije i gradovi su predvodnici razvoja novih tehnika za održivo i kružno korištenje resursa na svojim područjima. Bioplin je obnovljiv izvor koji se može koristiti za proizvodnju električne i toplinske energije, te transportnih goriva. Projekt BiogasAction usmjeren je na otkrivanje potencijala bioplina za regije i gradove. Ovaj webinar će pružiti uvid u BiogasAction pristup i postignuća, te dati primjere kako se bioplin može integrirati u europske gradove i regije.

Webinar se održava u srijedu 12. prosinca 2018. od 11:00 do 12:30, a registrirati se možete ovdje.

Program:

1. EU okvir za proizvodnju energije i bioplina iz otpada