13. prosinac. 2016.

Zaključak o ostvarivanju prava nacionalnih manjina u gradovima

Predsjedništvo Udruge gradova na sjednici u Puli koncem studenoga, između ostaloga, raspravljalo je i o ostvarivanju prava nacionalnih manjina u gradovima koje jest neupitno, no isto tako postaje i neodrživo veliki trošak za gradske proračune.

Zaključak Predsjedništva Udruge gradova o ostvarivanju prava nacionalnih manjina u gradovima koji je Predsjedništvo jednoglasno usvojilo na sjednici održanoj 23. studenoga u Puli, dostavljen je Vladi Republike Hrvatske, Ministarstvu uprave te Ministarstvu financija, sve u nadi da će nadležni uvažiti stajališta Udruge s obzirom na argumentaciju iznijetu u Zaključku, a posebno s obzirom na predstojeće usvajanje Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2017. godinu.

Cjeloviti tekst s obrazloženjem:

zakljucak-o-ostvarivanju-prava-nacionalnih-manjina-u-gradovima