Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

26. travanj. 2018.

Tematska sjednica saborskog Odbora – Kakav nam je Zakon o brdsko-planinskim područjima potreban?

Objavljujemo prezentacije sa sjednice Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu o budućem Zakonu o brdsko-planinskim područjima!

Predsjednik Odbora, Tulio Demetlika istaknuo je da je tematska sjednica sazvana kako bi se upoznali s iskustvima alpskih zemalja u razvoju i realizaciji javnih politika brdsko-planinskih područja te ih iskoristili u izradi budućeg Zakona.

Sjednica je održana u suradnji s udrugom „Eko-Kvarner“, a istoj su prisustvovali veleposlanik Švicarske konfederacije Stefan Estermann, veleposlanik Francuske Republike Philipp Meunier, ataše za poljoprivredu i pitanja okoliša veleposlanstva Republike Austrije u Republici Hrvatskoj dr. Christian Brawenz, Velimir Žunac državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova, Katica Mišković pomoćnica ministrice regionalnog razvoja i EU fondova, gradonačelnici i načelnici općina iz brdsko-planinskih područja, predstavnici Udruge gradova u Republici Hrvatskoj te stručnjaci iz područja razvoja brdsko-planinskih područja.

Svi su razmijenili svoja iskustva, mišljenja i stajališta kako bi pridonijeli izradi kvalitetnog, smislenog i primjenjivog Zakona o brdsko-planinskim područjima. Novi Zakon trebao bi omogućiti društveni, socijalni i gospodarski razvoj te svaki drugi razvoj općina i gradova u brdsko-planinskim područjima u skladu s njihovim posebnostima, jedan je od zaključaka sjednice.

BPP 1 – Francuska Présentation loi Montagne 2018 HRV (1)
BPP 2 – Švicarska Presentation Switzerland

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija