Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

02. studeni. 2019.

Njemačka pokrajina Aschaffenburg i njezin sustav gospodarenja otpadom

Njemačka pokrajina Aschaffenburg još od 1995. primjenjuje sustav gospodarenja otpadom koji posljednjih godina uvodi i Hrvatska. U članku donosimo opis njihovog sustava i pregled rezultata koje su postigli, uz kratke napomene u čemu se razlikujemo od njih.

Kažu da ne valja generalizirati, no Nijemci uvijek i sa svime gospodare dobro, pametno i promišljeno. Stoga nema razloga da gospodarenje otpadom ne bude također dobro, pametno i promišljeno.

Primjer Aschaffenburga predstavlja nam Sonja Polonijo, naša stalna suradnica i konzultantica, kojoj zahvaljujemo na prijevodu teksta.

Aschaffenburg – ili kako Nijemci gospodare otpadom

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija